ik blijf nog even weg
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
06 Juli 2006 | Suriname, Paramaribo
Dag allemaal,
Een klein berichtje vanuit Suriname. bedankt weer voor de leuke berichten.
Updates:
Ik blijf nog iets langer weg. Mijn terugvluchtdatum is gewijzigd. 2 augustus vlieg ik terug, en kom de 3e aan. Ik blijf nog even werken bij de HEM.
Afgelopen donderdag zijn weer 3 huisgenoten vertrokken. Antoinette, Evelien en Willem. Het voelt wel raar dat iedereen langzaam afdruppelt, en te zien dat deze mooie tijd voor iedereen ten einde loopt. Mirjam en ik zijn weer terug in ons studenten holletje. We hebben hard gehoopt dat het moment nooit zo komen, maar het mocht niet baten. De eerste koude douche was koud!!! De bende was hevig. De 3 weekjes met westerse luxe liggen nu achter ons. Zie foto’s! Nu dus weer genieten van Surinaamse charmes! An Eef Wil, we missen jullie!
Vorige week een weekje verlof gehad. erg fijn. Afgelopen weekeind met collega’s op stap geweest. Erg leuk! Afgelopen zaterdag 1 juli was het Keti Koti dey. Op deze dag word de afschaffing van de slavernij gevierd. In Suriname werd de slavernij in1863 afgeschaft. Het was 143 jaar Keti Koti. Dus FEEST IN DE STAD!
Zoals jullie weten ligt Nederland eruit. Geen WK meer voor ons. Ik vond de eerst volgende werkdag een heel toepasselijk gedicht op mijn bureau, Het staat ook bij de reacties op het vorige bericht op de website. Jullie kunnen dus ook even van de spot genieten.
Verder wil ik even mijn complimenten geven aan mijn studiegenoot en vriend, Paul Wabike. Paul komt uit Tanzania en studeert net als ik International Communication and Media in Groningen. Sinds 2004 heeft hij zich vanuit Nederland actief ingezet voor het oprichten en het huidige bestaan van stichting Kasulu. Deze stichting helpt Kinderen uit arme gezinnen in West Tanzania die onderwijs nodig hebben. Inmiddels gaan er dankzij deze stichting 18 kinderen naar school. Dit is het begin van een betere toekomst!
Afgelopen maandag hebben Mirjam en ik ons geplande etentje in de stad verruild voor een bord witte rijs en een bouillon blokje. Het smaakte goed. Met het door ons bespaarde bedrag hebben we een vrije donatie gedaan aan Stichting Kasulu! http://www.kasulu.nl/sponsordonate.html
Groeten Uit Paramaribo!
Liefs Ilona
___________________________________________________________________________
Verder hoop ik dat alles goed met iedereen gaat!
-Opa en Oma, Familie Smink, Lutie en Familie Bakker bedankt voor de kaartjes!
-Jolanda en Christiaan, ja wachten kan lang duren, maar uiteindelijk breekt de dag vanzelf aan! Als ik terug ben, kom ik zeker even kijken! Groeten aan de rest van de Familie! P.S. tante Lammie, ik herinner me jou brommer helm nog van de beruchte brommer foto! Die helmpjes zijn hier nog helemaal in! En zien we hier nog dagelijks voorbij crossen.
Een klein berichtje vanuit Suriname. bedankt weer voor de leuke berichten.
Updates:
Groeten Uit Paramaribo!
Liefs Ilona
___________________________________________________________________________
Verder hoop ik dat alles goed met iedereen gaat!
-Opa en Oma, Familie Smink, Lutie en Familie Bakker bedankt voor de kaartjes!
06 Juli 2006 - 14:15
Karin En Richard:
He Ilona,
Wat gaat de tijd snel hé. Nog maar een poosje en dan ben je dus alweer terug. We wensen je nog een leuke tijd daar en hopen elkaar weer te zien.
Hier gaat het goed nog drie weken en dan hebben we vakantie. We gaan niet op vakantie maar hopen er wel een paar leuke weken van te maken. Na de vakantie gaan we kijken voor een nieuwe auto en je kunt nu een maal niet alles hebben, dus maar niet op vakantie dit jaar.
Volgend jaar weer hopelijk.
He Ilona, de groetjes en misschien tot snel.
Richard en Karin -
06 Juli 2006 - 14:33
Robert:
Hey lief,
Geniet nog even van je tijd daar, want voor je het weet ben je weer hier in Nederland.
xxxx Love you Robert
06 Juli 2006 - 19:20
Laura:
Hey Ilona,
Fijn om weer een verhaal van je te lezen en gelukkig vermaak je je nog steeds! Leuke foto's trouwens. Klopt het dat Jochem Buteijn ook op een van de groeps foto's staat??
Hier verder ook alles goed. Ik moet nog 2 weken naar stage en dan heb ik eindelijk vakantie! Ben ik wel aan toe haha. Volgende week ga ik met groep 8 mee op kamp. Hopen dat het lekker weer is, dan wordt het vast gezellig!
Ik hoop dat je nog een keer een verhaal achter laat op deze sit voordat je naar huis gaat, want dan blijf ik op de hoogte :D
Tot gauw in ieder geval en geniet die laatste maand nog maar extra van Suriname!!
Liefs xxx -
07 Juli 2006 - 10:20
Loon:
hi lau, klopt idd. jochem is hier ook.
fijn te horen dat alles goed met je gaat, en dat je je goed vermaakt met de kindjes. ik plaats zeker nog een verhaal voor ik hier weg ga, want wil het straatbeeld van Paramaribo nog op de site beschrijven. (+ mooie foto's of course). oh als ik terug ben moeten we zeker even bijbabellen / borrelen hoor!
xuss Ilona -
09 Juli 2006 - 11:52
Janine:
Hey loon!
Ben benieuwd naar de uitgebreide beschrijving van Paramaribu!
Veel plezier de laatste maand daar! Geniet ervan!
tot in Augustus! Ben benieuwd naar je verhalen!
Liefs Janine -
10 Juli 2006 - 10:40
Gerben En Wilma:
Hoi Ilona,
Wat fijn dat je nog wat langer blijft dat is natuurlijk leuk voor jezelf maar ook leuk voor Mirjam, anders was ze nog een paar week alleen in het huis. Wel een lekker gevoel hoor voor ons. Maar wat goed dat jullie een donatie gegeven hebben voor het goede doel. Zeg geniet nog even de laatste maand. Groetjes van ons.
Leuke foto`s hoor op deze site, we wachten eigenlijk ook weer op een verhaal van Mirjam.
Groetjes van ons,
Gerben en Wilma. -
10 Juli 2006 - 10:42
;) -
10 Juli 2006 - 12:23
Paul:
Leuk dat je even tidje hebt of nog te genieten van Suriname! Yeah, it'll be crazy busy I think when we get back to school, so rest and come back energetic and enthusiastic again! Thanks for a nice message on your blog. See you soon. -
13 Juli 2006 - 10:29
;) -
13 Juli 2006 - 11:30
xxx love jou -
13 Juli 2006 - 12:44
Loon:
annoniem is voor bange mensen. -
13 Juli 2006 - 14:45
Maike:
He Ilona,
Geniet nog even van de tijd daar. En ik dat er heel veel mensen het fijn vinden als je weer terug in Nederland bent.
Als je terug bent komt ik weer eens richting het noorden.
Tom komt 8 augustus ook weer terug uit Engeland.
Hij gaat weer studeren.
We hebben inmiddels een appartement gekocht in Eidhoven. Moet nog wel vanalles aan gedaan voor we er definitief in kunnen.
Heel veel plezier nog de laatste weekjes daar.
Groetjes
Maike
14 Juli 2006 - 10:36
Loon:
Hey maike, tof zeg. samen een paleisje! lijkt me leuk jullie weer eens te zien. gezellig. En anders kom ik ook zeker wel weer eens richting het zuiden. Gaat Tom aan een nieuwe studie beginnen?
Groetjes
Ilona -
16 Juli 2006 - 13:01
Mama:
even eeen berichtje van het thuifront. Sonja heeft een merrie veulentje, mooi dier, we hebben haar IRIS genoemd, naar de moeder van heron.
Veel liefs uit koekange, en nog veel plezier de laatste weken daar. -
20 Juli 2006 - 12:04
..................:
Ha Gilly ik ben je voor! -
23 Juli 2006 - 14:16
Tom:
Hee Lona,
Dus jij moet ook alweer bijna terug? Zo te lezen heb je je wel kostelijk vermaakt. Ik heb niet zon mooi online dagboek als jij, maar kan je verzekeren dat het mij hier ook prima is bevallen. Behalve leuk werk is london ook een bijzonder interessante stad geweest.
Als ik terugkom inderdaad wederom studeren, werken is wel leuk, maar studeren is leuker :)
We spreken zeker weer eens wat af als we in hetzelfde land zitten!
mzzl -
27 Juli 2006 - 06:56
Mama:
we beginnen de dagen af te tellen,wanneer je terug komt. 7 dagen , warme dagen, en als jij weer thuis bent is het hier weer koel. nog heel veel plezierje laatste week daar. liefs van het thuisfront -
27 Juli 2006 - 22:49
Ramon:
Hey Ilona,
Geniet ze nog even daar!
groeten -
28 Juli 2006 - 14:17
Johanna:
Toch nog even snel gekeken. Leuk om te lezen hoe het met je gaat. Veel plezier nog het laatste weekend. Als jij in Nederland aankomt ben ik in Duitsland, maar ik wens je een goede vliegreis. Tot snel. Groeten Johanna.