Groeten Uit Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu Groeten Uit Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu

Groeten Uit Suriname

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

31 Juli 2006 | Suriname, Paramaribo

Hallo Allemaal,

Nog even een bericht vanuit Suriname. Alles gaat nog steeds goed hier. Ik hoop dat ook alles goed met jullie gaat! Donderdag ben ik weer in Nederland.

Het beste nieuws momenteel is: Dat mijn stage opdracht als het goed is vanaf vandaag on-line te zien is! www.hem.sr afgelopen zaterdag hebben we hem officieel gelanceerd. Doormiddel van een presentatie tijdens de training / presentatie dag voor de Sales en Marketing afdeling. Daarna bedank / afscheid woorden gehad en een cadeau gekregen namens al het personeel. beste HEM collega;s, Ik wil jullie hier nogmaals voor bedanken. Hiermee is het officieel afgesloten op een heel prettige manier. (al voelt het nog lang niet afgesloten.) Ik ga jullie zeker missen!

Vanmiddag ga ik nog met en paar mensen mee op jacht in de binnenlanden. De hele nacht, tot morgen ochtend. Morgen ochtend kom ik terug. Dan geef ik nog een laatste presentatie voor de andere helft van het personeel. Morgen avond vieren we mijn laatste avond in het Casino. Het is nu een gaatje vinden wat laatste spullen te kopen en mijn koffer te pakken.

De afgelopen tijd nog een aantal leuke / speciale dingen meegemaakt. Even opgesomd:

Tijdens mijn stage bij de HEM heb ik een aantal foto-shoots gedaan. Voornamelijk product fotografie. Ik heb hier veel van geleerd, en er erg van genoten. Foto’s schieten en goede opstellingen maken is echt kunst. Inmiddels heb ik ook de andere kant ervaren. Namelijk het gefotografeerd worden. Ook hierom erg veel lol gehad met de fotograaf. Onderstaand de uitleg.

-Ongeveer 3 weken geleden had de HEM bezoek van de visagistes / promotie dames van Sacha Cosmetics uit Trinidad. Dit was een week met lange werkdagen, maar wel met zeer gezellige momenten. S’avonds gaven deze dames hier Make up trainingen voor verschillende levels en doeleinden. Silvie mijn collega / visagist / sales en promotion persoon voor Sacha Cosmetics voor de HEM in Suriname, had mij gebruikt als model voor de stage make-up (voor als je moet optreden of voor de camera moet), en Indische bruidsmake-up. Heftige resultaten. Haha Ik had niet gedacht als non make-up gebruiker hier nog eens voor gebruikt te worden. Het was wel even schrikken en wennen om zoveel make-up op je hoofd te hebben. Het was zeer belangrijk dat het goed bleef zitten. Het resultaat was dat ik het er met geen mogelijkheid af kreeg. (dat ligt waarschijnlijk voornamelijk aan mij) De make-up remover brandde gigantisch. Wist ik veel dat ik voor mijn ogen andere moest gebruiken. Mirjam heeft me natuurlijk vierkant uitgelachen.

-Die zaterdag met Silvie en Eldrige, (collega’s) en Laura, 1 van de dames van Sacha Cosmetics naar Nickerie voor de Promoties. Ik was Laura haar tolk, want veel mensen in Nickerie spraken geen engels, of hebben er moeite mee. Opnieuw werden we verrast door Nickerie TV die het kwam filmen. Opnieuw geïnterviewd over ons werk, en natuurlijk over Nederland (dit word nooit over geslagen). Ter afsluiting de vraag waarom Nederland niet door was tijdens het WK. Het heerst hier nog erg, dat er geen Surinamers in het team zaten.

-De zondag was ik Silvie’s model voor Indian Bridal make-up. Ik werd dus een Indische bruid. Naast make-up kreeg ik nu ook van allerlei Indische dingetjes op mijn hoofd geplakt. Erg verassend. (Zie de foto’s.)

Vorige week werd ik gevraagd een klusje te doen voor het Het Krasnapolsky Hotel hier in Paramaribo (via een reclame bureau in Utrecht). Ik heb toerist gespeeld in de foto Shoot van hun nieuwe hotel kamer. Echt grappig, maar leuk om te doen. Ik heb begrepen dat deze foto’s in een blad genaamd “in Holland” komen. Een vakantie magazine dat reclame maakt voor verschillende hotels. Afgelopen weekeind mocht ik kosteloos in dit hotel verblijven. Naja ik heb daar wel even gebruik van gemaakt, door er te slapen, maar verder mijn tijd toch met collega’s, huisgenoten en andere bekenden in de stad doorgebracht.

Ik ga nog even genieten van Suriname. Tot snel! Ik hoop jullie gauw weer te zien in Nederland. Groeten uit Paramaribo!

Xuss Ilona

groeten van het thuisfront en natuurlijk van opa en oma

tot ziens.

• 31 Juli 2006 - 16:17

Robert (sminkepinke):

hej loontje!!! Tijd zal wel snel voorbij zijn gegaan ofnie. Nou we ewachten op je terugkomst en zullen je met open armen ontvangen in koekange!! tot over paar daagjes xxx

• 31 Juli 2006 - 16:23

Essie Bessie:

Heeee !
    Geniet nog even van de laatste 'late' uurtjes in paramaribo ! We spreken elkaar snel.Rustig aan en een goede vlucht.

• 31 Juli 2006 - 19:01

Sanne:

hee meis!
    sexy foto's hoor! hihi
    veel plezier nog de laatste dagen in suriname, en dan zie ik je wel weer in grun! ook groetjes van arne, kus!

• 31 Juli 2006 - 22:51

Esther J:

Hey, ziet er leuk uit zeg! Beetje wennen zeker!
    Ik verheug me erop je weer te zien en al je verhalen te horen! Tot over 3 dagen!Wow wat gaat dat snel zeg! Nog ff genieten he de laatste dagen!
    Kus Esther

• 01 Augustus 2006 - 06:36

Janine:

hey meissie!

Leuk je zo te zien in de make-up! En die foto's zijn helemaal top! Maarre vraagje... hoort dat elastiekje om je pols ook bij de indische bruid? of is dat je eeuwige elastiekje ;-) haha!

Zie je komend weekend weer!

Kus kus

• 01 Augustus 2006 - 08:36

Paul:

Make the most of the remaining days in Suriname. Safe journey and welcome back home!

• 01 Augustus 2006 - 09:36

Jiska:

Hey Iloon!!
    Wat een leuke foto's! Dus donderdag kom je weer thuis. Tijd is snel gegaan daar zeker? Moeten we maar snel eens een keertje wat afspreken!!!
    Goede reis en tot snel, in het saaie Hollandse leven!
    Liefs

• 01 Augustus 2006 - 12:50

Annieke:

nog maar 2 daagjes...
    tot het weerzien met het (nu weer) regenachtige Nederland!!
    Geniet van deze laatste paar dagen en dan hoop ik je snel hier in Koekange terug te zien.

Liefs Annieke

• 01 Augustus 2006 - 14:12

René:

He Ilona,

Leuke foto's maar ik mis toch die andere foto's die op de U-straat zijn gemaakt... ;)

Mooie website is het geworden. Dus daar was je mee bezig tussen de lunchafspraken bij Merci door. (Of was het andersom ? )

Nog veel plezier de laatste dagen in Paramariboooo

time flies when you're having fun

René(nee niet je broer)