GROETEN UIT PARAMARIBO
Door: Lampje
Blijf op de hoogte en volg Ilona
14 Februari 2006 | Suriname, Paramaribo
Hoe is het met Jullie? Hou me op de hoogte! Happy valentinesday iedereen!
Vrijdag ben ik aangekomen in Suriname,
Ik wil iedereen bedanken voor de surprise party, en iedereen die vorige week zondag, en de dagen daarna nog even langs is gekomen. Ik vond het erg leuk jullie nog even te zien. Ook bedankt voor de cadeautjes en jullie verhalen boekje! ( ik heb het onderweg allemaal eens uitgebreid gelezen). Zondag stond Robert Smink met een bord surinaamse rotti voor de deur. Die vond ik echt origineel, en LEKKER!
Het was een lange vlucht, we hadden 4 uur vertraging. Lange procedures gehad met de koninklijke marichaussee. Vliegen met de SLM was opzich prima, wel verbaasde ik me over de hoeveelheid alcohol die er aan boord werd geschonken. Tijdens de laatste 2 uur van de vlucht waren er 2 mannen die ruzie aan boord kregen, wat zich uiteindelijke uitte in een knokparty aan boord. Hierdoor mochten we uiteindelijke niet uitstappen waardoor we na de landing nog 20 minuten aan boord moesten blijven. Al met al, het was een lange dag. (24,5 uur wakker geweest) Over het algemeen vond ik de Surinamers een gezellig reis gezelschap. Eenmaal aangekomen vond zag ik tussen de mensen massa een vlag met ILONA JANSEN. Duidelijke taal dus. Ik ben naar mijn woonadres gebracht. Hartelijk ontvangen door mijn Huisbaas en zijn Gezin. De andere dag heb ik mijn huisgenoten ontmoet. Tot nu toe is het erg gezellig. Het is een leuk ruim huis. Deze week komt er nog een student bij.
Zaterdag de omgeving verkend en gezwommen bij een Hotel.
Zondag ben ik meegeweest met een dagtrip naar de Kommewijne plantages bij Nieuw Amsterdam, Marienburg, Alkmaar, en nog een aantal plaatsen die ik me zo niet kan herinneren. We waren met 25 mensen in een busje, en later in 2 bootjes naar de overkant om te eten. Het was erg indrukwekkend. We hebben arbeiders woningen gezien in. Papa, je paardenstallen zijn er groot bij! Verder hebben we oude suiker fabrieken bezocht waar door politieke omstandigheden niet meer geproduceerd word. Het is allemaal interessante geschiedenis waar ik jullie nu niet mee ga vervelen.
Gisteren heb ik mijn eerste werkdag gehad. Ze hebben mij hartelijk ontvangen, en rondgeleid door het bedrijf. Gister na het werk ben ik mee geweest met een rondrit in de omgeving! Eerst naar destricten ten noorden van Paramaribo. We zijn langs het huis van Daisy Bouterse gereden. Een rijke buurt! Indrukwekkend stukje terrein. De foto’s die sommigen hebben kunnen maken krijg ik nog. Daarna zijn we naar destricten geweest ten zuiden van Paramaribo. Erg veel armoede daar. We zijn door de sloppenwijken gereden. In de armere wijken zijn opvallend veel mensen op straat. Er werd nog wel eens richting ons busje geroepen en gescholden. Kinderen die hun ouders roepen :BAKRA’S , BAKRA’S , BAKRA’S ( dit is een schelwoord voor Nederlanders / blanken. Nederlanders hebben zich hier in de geschiedenis niet zo goed gedragen, vandaar) Verder werden we voornamelijk aangestaard. ( je kan er niet zo hard rijden want het zijn zandwegen). Het verschil tussen noord en zuid is erg groot. De stad heeft verder een leuk uitgaans centrum. Robert, ik heb gister een hangmat voor je gekocht! Haha die kon ik kopen bij de taxi chauffeur.
Vandaag ben ik rondgeleid in de opslag ruimtes van het bedrijf buiten de stad. Hier worden import producten opgeslagen en op transport gezet. Tot nu toe is het allemaal erg interessant hoe er hier gewerkt word. In europa doen we veel aan specialisaties. Hier moet je van alle markten thuis zijn. Het is breed georrienteerd.
Mijn Adres hier is Teresinastraat 24 in Bennies park 2. Mijn mobile telefoon nummer is: 00 597-8763646. Onthoud dat ik het 4 uur vroeger heb dan jullie! Ik werk van 7:00 tot 15:15. dus bellen kan na 19:15 Nederlandse tijd. Dag allemaal, veel plezier daar.
Arno hoe is het bij jou in Seattle? en papa Mama rene en robert, hoe is het bij jullie daar?
Xuss Ilona
PS het is hier lekker warm. Op het nieuws hier spreken ze over vreselijke kou in Nederland. Klopt dit?
Wat de laatste reacties betreft lieve esther en marleen, ik heb wel tijd om iets op e site te plaatsen, alleen geen internet thuis, en op het werk ben ik op het werk. ben de stad nog een beetje aan het verkennen, en zo ook de internet cafe's.
14 Februari 2006 - 18:59
Robert:
Hey lief, happy valentine!!!
Eindelijk een berichtje van mij waar je al zo lang om vraagt. Ik ben blij te horen dat het goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt in Paramaribo. Ik hoop snel weer wat van je te horen. Love you xxx Robert -
14 Februari 2006 - 19:11
M.E.N:
Leuk wat van je te lezen.
Wat betreft de kou hier dat valt reuze mee.
zo'n 6 a7 graden
en bewolkt,
maar dat is voor un begripppen vast heel koud
Ben benieuwd hoe je er uitziet op je werk zo vroeg.zeer vermoeid en slaperrig neem ik aan jou kennende
Of slaap je nu in om vroegere tijden?
hoop spoedig weer wat van je te lezen groetjes M.E.N -
14 Februari 2006 - 19:17
Robert:
Hey lief, happy valentine!!!
15 Februari 2006 - 08:19
Marleen:
We moeten idd ook niet zo ongeduldig zijn!! HIHI ben wel blij nu iets van je te horen, dat de reis goed is gegaan en dat je nu veilig bent aangekomen. Ik zit nu wel op me werk en kijk elke dag ffies naar je site!! Vind het heeel leuk!
Liefs -
15 Februari 2006 - 08:42
Robert (sminkepinke):
ff achternaam er bij voor de duidelijkheid, leuk joh al die verhalen van je, hier niet veel gebeurt, maandagavond hadden we spelletjesavond met robert rene annieke en ik, jij was er niet bij en robert heeft gelijk paar keer gewonnen! werkse en we horen van je!xxx -
15 Februari 2006 - 09:18
MarjanI:
Nou Ilona geniet maar van dat lekkere warme weer en de rest ,want hier regent het behoorlijk en waai je zo wat je jasje uit.Je hebt in die korte tijd al heel wat gezien en meegemaakt.Ik ben benieuwd te horen wat voor werk je daar doet maar dat komt wel heeft geen haast.
Groeten uit Ruinen -
15 Februari 2006 - 10:08
Karin En Richard:
Hoi Ilona,
Het klinkt goed allemaal. Zo te lezen heb je het tot nu toe goed naar je zin. Wij hopen voor je dat dat zo blijft. Geniet ervan.
Groetjes K & R
Groetjes K & R
P.S. Heb je je "bikini" al aan gehad???? hahaha -
15 Februari 2006 - 10:10
Johanna:
Hallo, goed te weten dat het goed met je gaat. Maar kun je niet een beetje van dat weer naar nederland sturen, vandaag regent het aan een stuk. Ik ga niet naar Amsterdam de vacature in ingetrokken, maar anders was ik het waarschijnlijk wel geworden. Vrijdag mag ik opnieuw bij hun op gesprek voor een andere functie, mischien wordt het nu Schiphol. We zien wel. Succes met je stage. Groeten Johanna -
15 Februari 2006 - 13:49
Laura:
Hey Ilona,
Fijn om te horen dat het goed gaat daar!! En natuurlijk dat je lekker warm weer hebt! Hier regent het al de hele dag :S echt heerlijk.... Ik hoop snel weer een verhaal van je te lezen!!!
liefs xxx -
15 Februari 2006 - 18:56
Buuvjes:
He buuv, hier ook alles oke. De kou valt wel mee, wel veel regen maar dat zijn we wel gewend in het natte kikkerlandje. We passen goed op robert en houden een oogje in het zeil wat je ouders en rene betreft. Verder weinig te melden. Je hoort wel weer van ons.
Veel succes en plezier toegewenst van ons. -
16 Februari 2006 - 10:16
Nancy:
klinkt leuk allemaal,
Have Fun daar, liefs nancy -
19 Februari 2006 - 18:44
Rut En Es:
hoi hoi volgens ons heb jij het daar priema naar je zin zo te lezen. we zijn blij om te horen dat je goed geland was en verder ook alles ok is. maar er wat moois van he daar groetjes en tot hoorens r en e -
19 Februari 2006 - 21:29
Essie Bessie:
Hee Ilona !
En bevalt het nog steeds daaro in het verre paramaribo . Vast wel.... maar laat eens even wat mooie foto's zien. Veel succes daar en niet te bruin worden he ! -
20 Februari 2006 - 17:18
M:E:N:
hey loontje, het word nu echt tijd dat je weer wat belevennissen op je site zet we zijn benieuwd hoe het met je gaat, wat je zoal doet na werk tijd en hoe je mede huisgenoten zijn hoe het eten is etc
laat gauw wat van je horen .
ps:ed zn broer en vrouw krijgt in aug een kleine.
groetjes vanuit friesland -
21 Februari 2006 - 08:39
Robert:
Hey lief, alweer 2 jaar samen, jammer dat we niet bij elkaar kunnen zijn. Maar als je terug bent vieren we het nog een keer dunnetjes over. Ik hou van je xxx Robert