Brussel, Kerstsfeer... Fijne Feestdagen Allemaal! - Reisverslag uit Brussel, België van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu Brussel, Kerstsfeer... Fijne Feestdagen Allemaal! - Reisverslag uit Brussel, België van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu

Brussel, Kerstsfeer... Fijne Feestdagen Allemaal!

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

19 December 2007 | België, Brussel

Dag Allemaal,

Hoe is het ermee? Hier in het mooie Belgie is alles ok! Allereerst wil ik iedereen Hele fijne feestdagen en een gelukkig 2008 toewensen. Bedankt voor de leuke berichten weer. Adrie en Mavis gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk! Sophia, en Papa Mama en Rene, bedankt voor jullie kaartjes! Marije, leuk dat je de site tegen kwam, leuk van je te horen, groetjes terug, ook aan je familie! Karst ik vond het erg leuk toen je hier was! Bij deze even wat geluid uit Brussel! Het is weer even geleden, de tijd vliegt maar...(Laura hier is ie dan!)

De afgelopen tijd weer leuke dingen beleefd. Al is het momenteel wel een beetje hectisch

At the office...
Its revolution! De investeringsgroep heeft pas geleden onze general manager vervangen. Wel weer een uit Israel, maar nu een vrouw. De cultuur heerst... niet alleen de israelische cultuur, maar nu ook de vrouwen power... Ons toilet hier op kantoor is zojuist een vrouwentoilet geworden! Haha de mannen moeten nu dus naar beneden naar een hotel toilet. Alle ( in de ogen van de vrouwen uit de investeringegroep) OVERBODIGE tafels, waar niemand zit, maar waar wel spullen liggen moesten verruild worden voor Ruimte. Nu zit ik deze week net even in een ander kantoor, om even zonder hectiek aan mijn scriptie te kunnen werken. Voel je hem al....? Mijn bureau blijkt dus zojuist verwijderd! De zagen het aan voor een lege tafel......

We krijgen ook nieuwe gordijntjes.... :) haha

About Brussel......
Wonen aan de Grand Place word steeds gezelliger. Al hebben we over de stijl en de muziek geen inspraak. Al sinds voor december is de Grand Place flink gepimpt met Kerstsfeer. Een mooie kerstboom, maar het hele plein en het raadhuis flink behangen met lekijke blauwe lampen en word er iedere hele avond weer lichtshow gehouden. Dit houd in iedere dag opnieuw dezelfde volgorde Keiharde Klasieke muziek, afgewisseld met af en toe een uurtje Queen tussendoor. Het volume doet ons het hotel door stuiteren! Het goede eraan is wel dat de lichtshow erg mooi is. Er staan dan ook altijd weer enthousiaste toeristen te klappen bij een kleine stilte. zullen ze weten dat het een CD is? verder staat de omgeving grand place vol met kers standjes, gluwein en andere kerst gerelateerde kraampjes wat ook weer bergen toeristen trekt. je kan er af en toe geen poot meer doortrekken!

Het is ook nodig tijd jullie een beetje mee te laten genieten. Nu er hier om me heen alles uit kantoor getrokken word zal ik even wat foto’s en een filmpje plaatsen! Ik heb hier zelf geen camera, dus het zijn allemaal gejatte foto’s van annemarie en bezoek! Sjoerd ik ga jou foto’s ook plaatsen hoor!

Verder maken Annemarie en ik Brussel nogwel eens onveilig. Het is hier gezellig! Kregen we door een paar dames in een bar op te trommellen, (dol op tafel timmerent) een van onze managers op de bar te dansen. Ok ik zal hem anoniem houden, tenzij annemarie besluit die ene halfgelukte foto even door te sturen natuurlijk.....

Met de yield and revenue manager Saint V geviert. De Afsluiting van de beptism periode/ feest! Dit houd in dat de studenten in Brussel in een lange parade door de stad trekken in origineel witte, maar feestend blauw gepoederde lange jassen, er verbazend veel vrachtwagens afgehuurd worden, de studenten daarin hun barren organiseren, je als je meeloopt, herkenbaar door je universiteitspet je overal gratis biertjes kan krijgen. Nu had mijn collega zijn pet van 16 jaar geleden meegenomen. Ze zien er nog altijd even traditioneel uit, en verder wel behangen met alles wat je nodig kan hebben voor het bierdrinken op straat. (bieropeners etc). Voor we het wisten liepen we mee in deze optocht tussen de vrachtwagens en studenten en kregen we ook biertjes aangerijkt.

Met deze zelfde collega en annemarie naar een Heavy metal concert geweest. Echt grappig als je op kantoor iedere dag tegen elkaars nette pak aankijkt, je vervolgens in je kloffie staat te feesten. Vervolgens het feest voortgezet op een studentenfeest.

Het onderzoek gaat verder goed. Pas geleden is mijn scriptie begeleider langs geweest, heb ik mijn onderzoeksresultaten gepresenteerd en een goed gesprek gehad. Tot nu toe zijn beide partijen positief, daar ben ik erg blij om. Ik vind het erg tof dat iemand die 1 dag in de week docent is, en voor de rest onderzoeker, tussen alle drukte door vlak voor doorreis naar Litouwen toch even de tijd neemt om mij hier te komen bezoeken. Destijds in Suriname heb ik namelijk achteraf mijn begeleidster pas ontmoet.

Ik vond het trouwens weer een erg gezellig feestje 17 nov. Iedereen die er was / heeft gemailt, gesmst gekrabbelt etc, bedankt daarvoor, namens mijn boers en mij! Ik ben niet zo heel trouw geweest in het beantwoorden van mail sms etc. Mijn excuses.

Ik had al wat kerst beloftes gedaan, toen ik ontdekte dat men in Belgie geen 2e kerstdag heeft. De 26e is hier dus een gewone werkdag. Ik dat mijn baas uitleggend mag me gelukkig die dag niet op kantoor komen vertonen. Van 21 tot 26 december ben ik dus even in Nederland, dus Daniel bij deze de data voor een Meppels biertje! Roos, echt leuk dat je dan ook in nederland bent! Dat word vast gezellig!

Sanne en Bertjan, hoe is het in de Casa in Grunn? Es, hoe is het? Is je moeder al terug?
Fawaka in Suriname? Silvie, ik vond het erg leuk dat je me Belde! Kunnen collegas bij de HEM dat even doorgeven! Sharida, ik weet dat jij altijd de site leest, Silvie heeft tegenwoordig ook een e-mail adres, zou jij me die door kunnen geven? Verder Melvin en Sharon, veel geluk toegewenst samen in jullie nieuwe huis! Rodney, leuke poster hoor! Leuk dat je het even doormailt! Kreeg een mail van de fotograaf waar ik destijds in suriname mee heb samengewerkt met de mededeling dat hij een van de foto’s die hij destijds gemaakt heeft nu gebruikt heeft voor een poster ter promotie van reisjes naar de binnenlanden. Rodney, ik heb hem geplaatst hoor!

Ok alvast excuses voor de waarschijnlijk spel fouten, het franse toetsenbord en de franse spellingscontrole RULE! Dit is een vrij gehaast bericht!

Groeten Uit Brussel!

Iloontje

• 19 December 2007 - 11:12

Elsemieke:

Lieve Ilona, leuk te lezen over je belevenissen aldaar. Namens de rest van de familie ook jij hele gezellige kerstdagen gewenst en een liefdevol en gezond 2008!

• 19 December 2007 - 11:56

Mama:

Wat is brussel tog een mooie stad,niet te vergelijken met ons mooie dorpje.

Groeten van ons allen.

• 19 December 2007 - 12:06

Janine:

hey

Mooie stad, mooie foto's!!! Maar ik vraag met toch 1 ding af: wat is het broodhuis?

Prettige feestdagen een een gezond 2008!

Liefs Janine

• 19 December 2007 - 12:44

Esther:

Hoi Ilona,

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2008!

Groetjes Esther

• 19 December 2007 - 12:58

Ilona:

Janine, het broodhuis is het grootste gebouw op de foto. Dat was vroeger het broodhuis. Nu is het een museum.

• 19 December 2007 - 16:20

Laura:

Hey Loontje,

Eindelijk een verhaal van je :D
    Brussel ziet er mooi uit! Vooral met die lichtshow.
    Ik heb trouwens nog een nieuwtje: Ik heb eindelijk mijn diploma op mogen halen!!

Lieverd, fijne feestdagen en een mooi uiteinde in Brussel!!

Liefs en een dikke kus

• 19 December 2007 - 17:41

Wilma Bakker.:

Hallo Ilona,
    Fijn dat je het goed naar je zin hebt.
    Wat een mooie foto op de poster van Suriname, wat leuk dat ze jou foto uitgezocht hebben, wat een eer.
    Ilona we wensen je fijne kerstdagen en een goed, gezond en gelukkig 2008.

Hartelijke groet,
    Gerben en Wilma Bakker.

• 19 December 2007 - 22:23

Karst:

Hey Iloon! Leuk om je verhaal te lezen hoor! doeg groetjes xxx

• 19 December 2007 - 22:27

Karst::

27 super mooi

• 20 December 2007 - 08:25

Mama:

ja ilona ik ben net als janine nieuwschierig naar de historie van het broodhuis?

• 20 December 2007 - 08:38

ESther J!:

Hey, moppie!
    Lees ik nou net dat jij vanaf morgen even een paar dagen in Nederland bent?
    Dan is er misschien nog net even tijd om elkaar te ontmoeten voordat ik a.s. maandag naar Brazilië vlieg voor een zomerse kerst!
    Kunnen we ff bijkletsen, want ben benieuwd hoe t met je is!
    Ga jij trouwens morgenavond nog naar Ruinen om de ouders van Robert te feliciteren? Ik wel, dus dan moeten we morgen maar ff bellen dacht ik zo, misschien kunnen we samen gaan....
    Nou, hoop dat ik je morgen zie!
    Liefs, Esther!

• 20 December 2007 - 12:01

Gideon:

Hey Yloon,

Hoorde van Kalma dat je zaterdag in Grunn bent? Gezellig, kunnen we dan ff een mooi biertje drinken. Tot dan kus

• 20 December 2007 - 15:08

Jiska:

Hey Iloon!
    Ik heb het idee dat je al 2 jaar niet meer in Nederland woont! Als je weer in Nederland woont spreken we snel wat af oke? Tenminste...als ik tegen die tijd niet weer weg ben...
    Geniet lekker daar!
    Groetjes Jiska

• 20 December 2007 - 15:35

Robert:

hey poppetje, wa leuk, weer een verhalatje! en leuke fotootojes!!! ben je de vlaamse frieten en de pralinekes al zat? miss tot morgen! xxxus

• 21 December 2007 - 08:36

Nancy:

he iloon!

Ziet er mooi uit daar! weet je zeker dat je daar niet wilt blijven plakken?

Jij ook fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar! Hugs from Canada

• 21 December 2007 - 09:30

Sanne:

hee meis!
    nog steeds gezellig daar lees ik! hier in grun gaat het goed hoor, breng vooral veel tijd in de ub door... maar volgende week lekker kerst vieren daar kijk ik wel naar uit! jij ook fijne kerstdagen en misschien zie ik je morgen nog wel even, doeeg! xx

• 21 December 2007 - 10:15

Melvin ( Broer ):

hallo zusje
    ik wens je goeie feestdagen neem het rusteg aan en mogen je wensen volgend jaar uitkomen

de groeten uit surimaribo

• 22 December 2007 - 13:34

Pieter:

Iloontje!

Ik wens jou ook hele fijne feestdagen en een gelukig 2008. maak er maar weer een mooi jaar van, en, euh, laat ons vooral lekker met je me lezen!

Pieter Anemiek en Michael