Heb ik ooit frans geleerd? - Reisverslag uit Brussel, België van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu Heb ik ooit frans geleerd? - Reisverslag uit Brussel, België van Ilona Jansen - WaarBenJij.nu

Heb ik ooit frans geleerd?

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

24 September 2007 | België, Brussel

(Reacties onderaan en bij vorig bericht)

Dag allemaal,

Alles goed met iedereen? Leuk van jullie te horen!
Even een vlug bericht vanuit Brussel.

Mijn eerste werkweek zit erop! Tot nu toe echt een uitdaging.
Misschien word het tijd even kort uit te leggen wat ik hier aan het doen ben. Floris hotels is een hotel keten van een investeringsgroep uit Israël. Op dit moment heeft de groep 5 totaal verschillende hotels in Brussel. Veder in andere steden, hoorde Amsterdam, Parijs, Berlijn,…..not sure yet waar allemaal. Vorig jaar is de hotel samenstelling binnen de Floris keten in Brussel veranderd. Er zijn een aantal hotels afgestoten en 3 nieuwe bijgekocht. Aan mij de opdracht onderzoek te doen en een marketingplan / advies te schrijven voor Floris Hotels. Hoe moet het brand image neergezet worden van Floris hotels als keten zowel als voor ieder hotel apart en hoe moeten ze dit communiceren.

Met mijn beginners cursus Frans bij de hand vertrok ik met volle moed naar Brussel. Na mijn eerste werkdag waarop het Franse geratel mijn flapperende oortjes berijkte, dacht ik wel even: “ Had ik ooit Frans geleerd……”? ….mijn 3e werkdag…..… Er werd me gevraagd een klein artikel te schrijven voor de krant over een groep artiesten uit Kongo die in een van de hotels verblijven. Deze artiesten vullen het programma van het festival Yambi www.yambi.be. Alle informatie was in het Frans…....mijn middelbare school frans zit nog wel ergens in mijn middelbare school geheugen, maar is bij lange na niet om over naar huis te schrijven. Laat staan de krant! Gelukkig hoefde het niet in het Frans geschreven te worden, daar zorgt hen vertaalbureau voor. Als het geplaatst word zal ik het op de website zetten!

Verder is werken op een Frans toetsenbord ook heel grappig: dqn krijf je vqn dewe tqverelen, het zerk is wo iniedergevql niet sqqi!

Brussel is verder een bruisende stad waar veel te doen is. Opnieuw veel muziek en event om ons heen. Opnieuw samen met annemarie, (de andere stagiar) de stad in. We gingen op kroegentocht met 2 Belgen die we ontmoetten. Op aanraden van onze baas gingen we ook nog even naar onze naaste buren café La Cercui, café de dood, waar de hele kroeg met dit thema is versiert. Je drinkt uit doodskoppen, zit aan een grafkist tafel, tussen de kransen, en waar de kist deksels door de kroeg verspreid zijn! Het schijnt heel bekent te zijn, alleen kende ik het niet.

We wonen dus in Hotel Floris Grand place, waar we iedere dag opnieuw verwelkomt worden met Bonjour en strakke schone lakentjes. We mogen ontbijten in hotel Floris Arlequin waar we op de 7e verdieping mooi uitzicht over de stad hebben.
Verder genieten we iedere avond (dan wel verplicht om 23.00 en 23.30) van de lichtshow op de grand place. Dan word er met een goed volume een muziekstuk afgespeeld en de kerk op allerlei manieren belicht.

Gister ochtend zijn Annemarie en ik verhuisd. We hebben nu een ruimere kamer aan de voorzijde van het hotel. We hebben nu ook een extra bed voor een logee, dus inmiddels zijn we gereed om gasten te ontvangen in het mooie Brussel! Ik hoor van verschillende kanten langskom geluiden, gezellig, van harte welkom! Dus wie wil komen, claim even een weekeind.

Internet is nog een beetje lastig hier helaas! Dus ik houd het contact voorlopig even via deze site

Groetjes!

Reacties

- Jiska leuk van je te horen! Had je nog gebeld voor ik weg ging, in de hoop je weer eens te kunnen bezoeken, en te horen over Ethiopië! Maar het ziet ernaar uit dat we elkaar mislopen dit jaar. Je mag natuurlijk altijd naar Brussel komen!
- Paul really nice to hear from you! I will mail you back soon!
- Gideon, gefeliciteerd met je diploma!
- Mirjam, ik kan jou om een of andere reden niet berijken! hoe was je uitreiking?
- Karin beterschap!

• 24 September 2007 - 07:08

Nancy:

Ha iloontje!

hakkeltakkel frans! haha, suces ermee meid! veel plezier in Brussel!

X nancy

• 24 September 2007 - 10:26

Karst:

Dag Iloon,
    Klinkt me erg gezellig daar in Brussel. Zijn de wafels nog steeds zo goed? Heb je trouwens in de tussentijd al wel een artikel in het Frans moeten schrijven?

xxx Karst

• 24 September 2007 - 10:39

Laura:

Hey Ilona!!

Ik denk dat je straks heeeel erg goed frans kunt spreken :D

Liefs xxx

• 24 September 2007 - 22:48

Annemarie:

Het was wel gezellig opstap met de tuinman en de bakker he ;)
    Nu kunnen we lekker in slaap vallen bij het druppen van de was... slaap lekker!

X Annemarie

• 26 September 2007 - 07:24

Pieter:

ilona, veel plezier in new york!

• 26 September 2007 - 09:51

Elsemieke:

Ilona! Klinkt goed allemaal! Leuk als je over een tijdje goed frans spreekt. Het projekt wat je doet lijkt mij ook erg leuk. Heel veel plezier daar en succes!

Liefs,
    Elsemieke

• 26 September 2007 - 16:11

Robert:

je hebt t weel leuk daar .... heb je wel ff tijd dan als er iemand langskomt? je lijkt me vrij druk! nja have fun!!@ xxus
    Sminkepinke

• 30 September 2007 - 08:07

Mirjam:

Hey

Leuk om je verhalen weer te lezen!! Het aantal landen wordt nu echt enorm.
    Ann, eef ik ik zullen even snel een weekend claimen, want het klinkt erg goed daar.

Heb je al een Brussels nummer?

Kus Mirjam