Celebration en Belgenmoppen!
Door: Ilona
Blijf op de hoogte en volg Ilona
30 Januari 2008 | België, Brussel
Vanochtend werden we bijeen geroepen voor een feestelijk goodbye met champagne en cake. Vandaag is de laatste werkdag. Een kurkje knallen om 10.45 verzorgt een happy sfeer. Een van de investeerders riep: you van all drink champagne the whole day! Ik geloof dat we dat even gaan onthouden.
Een goede tijd gehad hier in Brussel. Het enige dat ik een beetje heb gemist is het volgende:
Wij maken moppen over de stommiteiten van Belgen en de Belgen maken moppen over onze zuinigheid. Maar het is en blijft voor ons het pijnlijkst: wij begrijpen hun moppen!! Maar voor de goede vrede is dat wel het beste, want een ieder begrijpt natuurlijk wel dat de 3de wereldoorlog ontstaat, wanneer de Belgen onze moppen snappen! .............
De belgen moppen! Ik heb hier in Belgie nauwelijks iets gemerkt van deze spot. In Brussel heb ik dan ook nauwelijks Vlamen ontdekt. En de Walen hebben nou eenmaal meer affiniteit met de Fransen. Het had me nou zo leuk geleken dat iedereen die een mooi Belgen of Nederlanders mopje weet hem dan even zou plaatsen, en dat er dan lekker tegen elkaar opgeboden zou worden. Misschien moet ik dit ooit maar eens in Antwerpen proberen.
Wel is er een belg die behoorlijk mopt over zijn eigen land. (Geert van Istendael (1989) “Ik bemin Belgie omdat dit land met zijn meer dan 200 soorten bier toch redelijk onbestuurbaar is”. (Jacqueline bedankt, het is een interessant boek!)
Anyway, een goede afsluiting in Brussel met tot nu een een tevreden resultaat. Nu nog afronden. Mijn afstudeer gesprek staat geplant op 1 April. Laten we hopen dat het geen (1 april) grapje is.
Aanstaane zondag is het goodbye hotel kamertje aan de Grand Place, dat verruild word voor een 10 daagse zwerfactie, gezien Bertjan nog in de casa in Groningen woond. So be prepared, wanneer je een persoon met koffer op je stoep ziet staan .....
To all my colleagues and the investment group, thanks for the opportunity, the cooperation and the good time in Brussels.
Nog even de groetjes uit Brussel!
Ilona
Annemarie, lunch ici?... er staat nog een fles hier boven. (Michael, nice businessfair in Madrid?, but YOU missed the Dutch space cake) Oma alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Nog even de groetjes uit Brussel!
Ilona
30 Januari 2008 - 11:53
Mopje:
Mijn Belgische buurman kwam om ca. 19.45 uur op de koffie. We keken samen het journaal. Buitenlands nieuws. De camera zoemt in op een wolkenkrabber in New York. Daar staat een man op het randje van het dak. Zeg ik tegen mijn buurman, die springt zo. Hij,nee die springt niet. Ik weer: Die springt wel. De buurman: Die springt niet. Wedden om duizend € dat hij springt vraag ik de buurman. Doe ik zegt hij. We leggen ieder duizend € op tafel. De man springt en ik heb duizend € verdient. Na het journaal zit het mij niet zo lekker. Dus zeg ik tegen de belg: Ik wist dat hij zou springen, ik had het journaal van zeven uur al gezien. Ik ook zegt de Belg, maar ik had niet verwacht dat hij na zo een rotklap nog een keer zou springen. -
30 Januari 2008 - 12:31
Mopje:
Er komen vier mannen een café binnen. Na een tijdje zegt de barkeeper: "Hee ik weet een goeie belgenmop!" Een van de mannen draait zich om en zegt: "Ja hee, ik ben een Belg!" "Oh, dat geeft niet", antwoordt de barkeep, "ik zal hem wel wat langzamer vertellen." -
30 Januari 2008 - 12:44
Ilona:
Hey wie heeft dat laatste mopje geplaatst? haha gebruiken wij dezelfde bronnen? -
30 Januari 2008 - 12:45
Annemarie:
Nu eerst maar eens op zoek naar die fles champagne... wie was ons voor?! ;) -
30 Januari 2008 - 12:57
Peter:
Hoe heet een belg die naar nederland komt?
antwoord : een bellochtoon!
31 Januari 2008 - 07:16
Milou:
Hey Iloontje!
dus je komt weer naar nederland?!... niet acht in de buurt maar je mag natuurlijk altijd een nachtje bij mij op de slaapbank!
groetjes en alvast suc6 met de presentatie!
groetjes
Milou!! -
31 Januari 2008 - 10:39
Nancy:
Hey iloontje
lekker terug naar holland! gaat de avonturier zich niet stierlijk vervelen daar?
X -
04 Februari 2008 - 10:28
Sharida:
Nou, hopelijk heb je een lerrijke en fijne tijd gehad! What is next???